Goed voorbereid het verhoor in

Van Thomas

Of je nu verdacht bent van een strafbaar feit, of je hebt informatie die doorslaggevend is in een zaak, als jij een oproep voor een politieverhoor hebt ontvangen vindt de politie jou belangrijk genoeg om je uit te nodigen op het bureau. Tijdens een politieverhoor wordt een proces-verbaal samengesteld waarvoor jij ook moet tekenen. Dit proces-verbaal is bindend en erg lastig om later nog te veranderen of aan te passen. Tegenwoordig heb je recht op vertegenwoordiging en heb jij een advocaat nodig voor politieverhoor, dan doe je er goed aan zo snel mogelijk een expert in te schakelen.

Hoe krijg je een advocaat?

Als je bent opgepakt dan zal je automatisch een advocaat aangewezen krijgen. Je hoeft dan niet met de politie te praten totdat je met deze persoon hebt gesproken. Heb je de oproep schriftelijk ontvangen, dan zal het gesprek op een latere datum plaatsvinden. In beide gevallen kun je ook zelf een advocaat aanstellen en hiermee een gesprek aangaan. Het is in ieder geval je recht om eerst met een deskundige te spreken voordat je het politieverhoor ingaat. Dit is om vele redenen verstandig en essentieel voor het afgeven van een goed proces-verbaal.

De toegevoegde waarde

Een politieverhoor advocaat zal je met deskundig advies bijstaan en je voorbereiden op het verhoor. Hij of zij kan je vertellen wat je kunt verwachten en welke informatie je wel en niet hoeft te geven. Tijdens het gesprek zal de advocaat niet veel praten. Dit is omdat jij simpelweg de antwoorden moet geven en de advocaat dit niet voor je kan doen. Loopt het verhoor uit de hand dan zal de advocaat wel ingrijpen en in het ergste geval het verhoor beƫindigen. Jouw proces-verbaal is bindend en het is dus zaak dat je de juiste informatie afgeeft. Aangezien dit het verschil kan betekenen tussen vonnis en vrijspraak is dit iets waarbij professionele hulp zeker gewenst is.

 Categorie: Recht