Je hoeft niet alles zelf te doen

Van Thomas

Zelfstandig ondernemer worden; veel mensen kiezen er zelf voor omdat het hun passie is. Anderen beginnen eraan omdat ze zijn ontslagen uit een vast dienstverband. Wat je motief ook is; jij levert een product of dienst tegen een betaling en je haalt er al je voldoening uit. Daar waar je in het verleden een aparte opleiding had tot zelfstandig ondernemer kan tegenwoordig iedereen een eigen bedrijf uitoefenen. Het lijkt erop dat je een soort duizendpoot moet zijn om als zelfstandige aan de slag te kunnen maar dit is niet zo. Je hoeft absoluut niet alles zelf te doen.

Als boekhouden niet je ding is

De boekhouding is iets waar de meeste zelfstandige ondernemers een haat liefde verhouding mee hebben. Je moet nu eenmaal facturen uitsturen voor de verrichte werkzaamheden en daarna houd jij je vingers gekruist dat ze ook op tijd worden betaald. Boekhouden is nu eenmaal niet voor alle ondernemers hun ding. Vaak ontdek je pas bij het afdragen van de BTW dat er een aantal facturen nog altijd niet voldaan is. Een vervelende situatie.

Durf te delegeren

Wanneer jij je het liefste richt op je dienstverlening en de zorg voor debiteurenbeheer wil uitbesteden is het een goed idee om te delegeren. Debiteurenbeheer laten regelen is vandaag de dag een veel gemaakte keuze. Je klanten zullen het verschil niet merken. Jij hebt immers nog altijd je huisstijl op je facturen staan. Correspondentie gebeurt ook nog steeds namens jou. Het enig verschil  zit hem in de betalingen. Je zal zien dat die opeens wel op tijd binnen komen. Het is even een stap om debiteurenbeheer uit te besteden, maar de winst is al snel voor jou. Ondernemen wordt weer fijn, met een beetje hulp van de experts.

 Categorie: Debiteuren