Met PID meters kun je veel detecteren

Van Thomas

Veiligheid is uitermate belangrijk, zeker op de werkvloer. Indien er in een bedrijf met gas gewerkt wordt dien je als werkgever ervoor te zorgen dat je personeel veilig kan werken. Mocht er onverhoopt toch wat gebeuren en er gas weglekken dan wil je wel zo snel mogelijk weten om welk gas het gaat en de situatie dusdanig aanpakken dat er niemand in gevaar komt.

Ook geschikt om andere stoffen mee te meten

Als er kans is dat er verschillende soorten gas weglekken spoor je deze het beste op met PID meters. Deze meters zijn zeker niet voordelig in aanschaf maar je kunt er wel veel mee. Ze zijn geschikt om tegelijkertijd diverse soorten gas te meten maar je kunt er nog meer mee doen. Een PID meter kan ook vluchtige of brandbare gassen meten en zuurstof.

Kenmerken van de PID meter

Een PID meter is draagbaar, werkt op batterijen en kun je meenemen naar de plaats in het bedrijf waar iets voorgevallen is. Zo ben je met je meter altijd meteen op de juiste plek. PID meters geven trilsignalen en visuele signalen af maar je kunt ze ook zo instellen dat ze geluid maken als er iets gebeurt en er gas vrijkomt. Zo word je op meer dan één manier gewaarschuwd en is er altijd wel iemand die opmerkt dat er iets aan de hand is. Zo kan het personeel verwittigd worden en iedereen naar buiten toe gaan zonder dat er gevaar dreigt voor de mensen.

Kijk altijd of een PID meter nodig is

Als je niet zeker weet of PID meters geschikt zijn voor jouw bedrijf win dan altijd eerst informatie in. Een PID meter betekent een flinke aanschaf en als je deze niet echt nodig hebt omdat er maar één gas kan vrijkomen kun je ook met een single gas meter die stukken goedkoper is vooruit.

 Categorie: Veilig werken